Profesionalni odpirači    Pozabili geslo?
Registriraj se!
26.05.2020 | 19:51    
  Vinarji
  Sommelierji
  Enologi
  Trsničarji
  Združenja
  Vinoteke
  Turizem
  Sorodno - dobrote
  Gostinci
  Spisek vin
  Zgodovina
  Sorte
  Vino x 100
  Zemljevid
  Ocenjevanja
  Letniki
  Kakovosti
  Vino k jedem
  Vino v kuhinji
  Strežba sommelierja
  Kozarci
  Zamaški
  Arhivi vin
  Pripomočki
  Vinogradnikov nasvet
  Enologov nasvet
  Tržnikov nasvet
  Sommelierjev nasvet
  Promocije
  Etikete
  Pravilniki
  Zakon
  Oglaševanje
  Embalaža
  Steklenice
  Vinski dogodki
  Ankete
  Fotogalerija
  Galerija etiket
  Galerija sort
  Press središče
  Naklonjeni
  Objavili so
  Vinoljubi
  Gostinci
  Vinarji
  Sommelierji
  Nagradna igra
  Pregovori
  Vinska kraljica
  Puzzle
  Karikatura
  Zdravljica
  Povezave
  Knjiga gostov

Status

Zavod
SloVino club
Zlati grič
Vin.si
Sommelier1
VinDel grozd
Vin.si kupon
Sommelier Selection
VinDel
Rogaška
www.sommelier-slovenije.si
Zavarovalnica Sava
Pomurski sejem d.d.
REVIJA PET ZVEZDIC
Sommelier 1
Portorose2
   Slovino > Prestige

Prestige TOP 30 - Slovino

Povabljena vina in vrhunska kulinarika

Ljubitelji izbranih vin poznajo ta gala vinski dogodek po predstavitvi in pokušnji tridesetih vin, ki jih posebna komisija organizatorja uvrsti med 30 najboljših. Dogodek organizira Zavod za razvoj in raziskovanje gostinskih in kmetijskih dejavnosti SloVino.


Prireditev predstavlja enega od vrhuncev slovenskega vinskega dogajanja. Sodeluje 30 vin, ki so na degustacijo povabljena izmed več kot 1200 vinskih vzorcev. Izbor opravi strokovna komisija, ki jo sestavljajo priznani slovenski enologi in sommelierji.

Skrivnostni svet vinskega bogastva zbranim gostom približajo eminentni enologi. V preteklosti so vodili degustacije dr. Julij Nemanjič, mag. Anton Vodovnik in Tadeja Vodovnik Plevnik.

Izbrana vina ostanejo skrivnost do začetka dogodka. V vinskih logih že dolgo pred degustacijo tečejo ugibanja, o povabljenih vinih. Za kulinarične izzive na Prestige TOP 30 je v preteklosti skrbelo veliko odličnih kuharjev, med njimi tudi Slovenska kuharska reprezentanca - državna kuharska reprezentanca, ki zastopa Slovenijo na pomembnih tekmovanjih v tujini. Za to svečano priložnost pripravijo kuharski mojstri male kulinarične izzive v obliki finger food-a.

Vinski svetovalci Zavoda SloVino na strokoven način poskrbijo, da jedi kot pika na i nadgradijo izbrano tridesetino velikih vin. Sommelierji prezentirajo visoko strežbo v belih rokavicah.

V Zavodu SloVino zagovarjamo prepričanje, da se lahko zgodba o uspehu vrhunskih slovenskih vin gradi samo na kakovosti proizvoda in njegove predstavitve. Pravilno začrtano pot druženja ljudi z izbranimi vini, kulinariko, umetnostjo, kulturo na strokoven in informativen način potrjuje veliko zanimanje obiskovalcev za doživetje tega vinskega dogodka. V preteklosti so bile vse vstopnice za več kot sto sedežev v rezervirane v nekaj dneh od razpisa na spletnem vinskem portalu www.slovino.com. Dogodek traja okoli 4 ure.

Prestige TOP 30 je vse-slovenski projekt, kar potrjuje analiza udeležencev na preteklih dogodkih. Udeležuejejo se je gostinci, hotelirji, poslovneži, ljubitelji, politiki, strokovnjaki in v pozornost mu v zavidljivem številu namenijo tudi novinarji. Obiskovalci imajo veliko željo po spoznavanju kulture vina. Tudi izbrana vina so iz vseh slovenskih vinorodnih dežel. Z obiskom so nam čast v preteklosti izkazale tudi vinske kraljice Slovenije, katerih institut je organiziran v okvirju Pomurskega sejma iz Gornje Radgone.

Ročno izdelani stekleni kelihi iz Steklarne Rogaška, sodijo med nepogrešljive standarde dogodkov tega ranga. S svojo visoko eleganco in izjemno uporabnostjo naredijo svet vin še lepši.

Izobraževalna degustacija Prestige TOP 30, na kateri je predstavljena izbrana ponudba tridesetih slovenskih vin. Izbor vin opravi komisija sestavljena iz eminentnih enologov in sommelierjev. Vina se izberejo izmed več kot 1200 različnih vinskih vzorcev. Vsa sodelujoča vina so povabljena k sodelovanju in jih pridelovalci sami ne morejo prijaviti. Sodelujejo vina iz vseh slovenskih vinorodnih dežel. Predstavitev vin izvedejo na velikem gala vinskem večeru najpomembnejši slovenski enologi. Ob pokušnji vin so obiskovalci deležni še sommelierske postrežbe v belih rokavicah in kulinaričnih izzivov. Vstopnice za prireditev so v prosti prodaji, vendar jih takoj po razpisu pokupijo vinoljubi.

Dosedanji dogodki pripravljeni po standardih Prestige TOP 30:
 • Hotel Piramida Maribor – pomlad 2002
 • Viteška dvorana, Mariborski grad – jesen 2002
 • Protokolarni objekt Brdo pri Kranju – pomlad 2003
 • Viteška dvorana, Mariborski grad – jesen 2003
 • Golf igrišče Zlati grič, Slovenske Konjice - jesen 2004
 • Dvorana Plečnik v kongresnem centru hotela Mons, Ljubljana - jesen 2005
 • Terasa La Storia tratoria, Koper - jesen 2007

  Informacije o preteklih dogodkih najdete v arhivu novic SloVino.com
  Fotografije iz preteklih dogodkov najdete v Fotogaleriji SloVino.com
  O prihajajočih Prestige TOP 30 so med prvimi obveščeni registrirani uporabniki SloVino.com
 • E-vinske novice