Wexiodisk



    Pozabili geslo?
Registriraj se!
21.04.2018 | 19:24    
  Vinarji
  Sommelierji
  Enologi
  Trsničarji
  Združenja
  Vinoteke
  Turizem
  Sorodno - dobrote
  Gostinci
  Spisek vin
  Zgodovina
  Sorte
  Vino x 100
  Zemljevid
  Ocenjevanja
  Letniki
  Kakovosti
  Vino k jedem
  Vino v kuhinji
  Strežba sommelierja
  Kozarci
  Zamaški
  Arhivi vin
  Pripomočki
  Vinogradnikov nasvet
  Enologov nasvet
  Tržnikov nasvet
  Sommelierjev nasvet
  Promocije
  Etikete
  Pravilniki
  Zakon
  Oglaševanje
  Embalaža
  Steklenice
  Vinski dogodki
  Ankete
  Fotogalerija
  Galerija etiket
  Galerija sort
  Press središče
  Naklonjeni
  Objavili so
  Vinoljubi
  Gostinci
  Vinarji
  Sommelierji
  Nagradna igra
  Pregovori
  Vinska kraljica
  Puzzle
  Karikatura
  Zdravljica
  Povezave
  Knjiga gostov

Status

Zavod
SloVino club
Rogaška
Pomurski sejem d.d.
Zlati grič
WEXIODISK
Zavarovalnica Sava
Sommelier Selection
REVIJA PET ZVEZDIC
VINsi
www.sommelier-slovenije.si
   Slovino > Novice

Novice

Pomlad je čas za festival "Okusi Vipavske"
 Objavil: Urednistvo | 04-05-2017 07:37
Najbolj okusen festival na Vipavskem je danes, lahko rečemo, že tradicionalen festival Okusi Vipavske. Zakorakal je v drugo desetletje in nas pričakuje na vseh koncih Vipavske doline v novi pomladni izdaji. Organizacija dogodkov v okviru festivala je tudi tokrat v rokah Razvojne agencije ROD Ajdovščina, ki festival okusov pripravlja v sodelovanju z vipavskimi vinarji.
Vrhunec festivala bo zagotovo tudi letos dvodnevni dogodek na Dvorcu Zemono, ko se bodo na enem mestu predstavili številni vinarji iz Vipavske doline, poleg njih pa tudi mojstri kulinarike in proizvajalci domačih posebnosti.

Nedelja, 14. in ponedeljek, 15. maj bosta dneva, ko bo vina v pokušino postavilo kar 37 vipavskih vinarjev. V teh dveh dneh se bodo zvrstile številne degustacije, predstavitve in mnoga eno gastronomska doživetja.

Posebnost tokratnih Okusov Vipavske bodo mnoge izjemno zanimive predstavitve. Spoznali boste, kako lahko spečete kruh s kislim testom ali kako pripravite joto iz repe tropinke v kar šestih dejanjih. Obiskali nas bodo mojstri iz Neaplja, ki je domovina priljubljene pice in izvrstnih sladic, ter nam približali posebne okuse, ki vodijo iz tradicije v gostoljubnost. Če pa prisegate na zelišča in čaje iz njih, dobrodošli na predstavitvi z naslovom Gorski zeliščni čaji.

To pa še niso vsi okusi, ki bodo sredi maja prevevali Dvorec Zemono. Vipavska tržnica, ki vsako leto popestri dogajanje festivala, bo tudi tokrat ponudila domače sire, olja, mesnine, med, pecivo in še kaj.

Osrednji del Okusov Vipavske je vedno namenjen vipavskim vinarjem in vinu, ki ga pridelujejo. V okušanje ponudijo najboljše iz svojih kleti. In prav s ponosom je mogoče reči, da so naša vina izjemno cenjena tako med ljubitelji kot med poklicnimi poznavalci. Prav gotovo pa je vsakokrat popestritev tudi spoznavanje vin iz drugih okolij. Letos so organizatorji v goste povabili vinarje iz Slavonije iz sosednje Hrvaške.

Vse to vrhunsko dogajanje pa bo zgolj pika na i mesecu okusnih doživetij v času od 21. aprila do 21. maja. To je čas, ko poteka mesec kulinarike v dvajsetih restavracijah vzdolž Vipavske doline. Vsako leto je ponudnikov posebnih vipavskih jedi v tem mesecu več.

Vsi po vrsti pa so prepričani, da je to pravi način za promocijo naše domače kulinarike, ki je, seveda, vedno povezana tudi z vipavskimi vini, ki se odlično podajo zraven. V naših gostilnah in restavracijah jedi pripravljajo odlični kulinarični mojstri, ki v tem posebnem mesecu z vso predanostjo tradiciji oblikujejo sodobne domače kulinarične mojstrovine.

Vse o dogajanju in festivalu si lahko preberete na spletni strani www.okusi-vipavske.si, kjer boste našli tudi vse ponudnike v kulinaričnem mesecu, njihove menije in, da se boste laže odločili, tudi njihove cene.

Festival Okusi Vipavske je namenjen čisto vsem, ki imamo radi izjemna vina in nepozabna kulinarična doživetja, zato dobrodošli.

Doživite Okuse Vipavske 2017!


Nazaj


Ostale novice

Sommelier ljubitelj v Ljubljani
 Objavil: Urednistvo | 20-04-2018 14:00

Izobraževanje Senzorika in retorika, Sommelier ljubitelj modul 2
 Objavil: Urednistvo | 19-04-2018 09:25

Salon Sauvignon Ptuj 2018
 Objavil: Urednistvo | 18-04-2018 13:47

Sommelier ljubitelj v Mariboru
 Objavil: Urednistvo | 17-04-2018 14:49

Hiša Stare trte praznuje
 Objavil: Urednistvo | 16-04-2018 13:17

DARILNI BON: Podarite pokušnjo 86 vin
 Objavil: Urednistvo | 13-04-2018 09:17

Rek tedna
 Objavil: Urednistvo | 12-04-2018 12:47

Stara trta na Lentu v Mariboru
 Objavil: Urednistvo | 11-04-2018 13:32

Senzorika in retorika - Sommelier ljubitelj modul 2
 Objavil: Urednistvo | 10-04-2018 10:30

Aprilska izdaja revije 5 zvezdic
 Objavil: Urednistvo | 09-04-2018 11:18

Rek ob koncu tedna
 Objavil: Urednistvo | 06-04-2018 13:04

Izobraževanje Sommelier ljubitelj maja v Ljubljani in Mariboru
 Objavil: Urednistvo | 04-04-2018 14:04

Življenje je prekratko, da bi pili slaba vina
 Objavil: Urednistvo | 30-03-2018 10:02

Svečano so obrezali Čolnikovo trto!
 Objavil: Urednistvo | 29-03-2018 12:42

Na obisku v restavraciji MAK
 Objavil: Urednistvo | 28-03-2018 11:24

Rek ob začetku tedna
 Objavil: Urednistvo | 26-03-2018 15:27

Med vitezi najboljše salame izdeluje Mateja Štabuc!
 Objavil: Urednistvo | 23-03-2018 09:20

Restavracija MAK: Srečanje Slow Food Štajerska in SloVino Sommelier Cluba
 Objavil: Urednistvo | 21-03-2018 12:18


    Več
E-vinske novice
Trenutno je naročenih 9406 oseb

Želite prejemati redna e-sporočila o novostih na vinskem področju in na Slovino straneh?
Prijavite se na brezplačne e-vinske novice SloVino.com


Aktualne objave
Vinska senzorika in retorika - tečaj v Ljubljani
 Objavljeno: 17.03.2018
Akcija ŠPargelj
 Objavljeno: 24.02.2018
Tečaj Sommelier ljubitelj marca v Šmartnem ob Paki
 Objavljeno: 24.02.2018
Sommelierski tečaji
 Objavljeno: 19.04.2017


Anketa
Belo vino
Rdeče vino
Rose
Peneče vino
Slajše vino


.


Iz knjige gostov
Vpis-ogled

business plan outline get business plan write my paper paper writing online paper help write my thesis best dissertation writing services check originality paper quilling paper OK’
 Gost: lmmMedly | 27.03.2018 01:21


Pregovor
Če sv.urban (25.maj) greje zelo, trgatev dobra bo
 Avtor/Vnosnik: Ljudski


Statistika
Registrirani uporabniki: 7655
Naročniki E-vinske novice: 9405
Objavljene novice: 5856
Število pregovorov: 320
Število fotografij: 1936
Število objav v forumu: 35
Število obiskov portala: 180902


Sommelier Selection
VINsi
www.sommelier-slovenije.si
Zlati grič
KMETIJSKI-ZAVOD.SI



Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!
Copyright © 2001 - 2004 Slovino.com. Vse pravice pridržane
Stran izdelal Boštjan Krajnc